Kuali Rice Development
  1. Kuali Rice Development
  2. KULRICE-6731

Values are not being held when using checkbox group or radio controls

    Details

    • Type: Bug Fix Bug Fix
    • Status: Closed Closed
    • Priority: Blocker Blocker
    • Resolution: Cannot Reproduce
    • Affects Version/s: None
    • Fix Version/s: 2.2.0-rc1, 2.2
    • Component/s: Development
    • Security Level: Public (Public: Anyone can view)
    • Labels:
      None
    • Similar issues:
      KULRICE-5532all radio and checkbox groupings should be contained in <fieldset> tags
      KULRICE-9658attributeQuery does not set value correctly for radio/checkbox controls
      KULRICE-7871Checkbox and Radio Group ids are not correct
      KULRICE-9916Do checkbox conversion in LookupInputField only when specified through attribute definition
      KULRICE-7922Checkbox and Radio Group Labels option to be placed on top
      KULRICE-7988Allow for label placement on top of checkboxes and radio options in a group
      KULRICE-11567Remove tooltip span on controls when not needed
      KULRICE-11565Remove tooltip span on controls when not needed
      KULRICE-11566Remove tooltip span on controls when not needed
      KULRICE-11929Radio and checkbox controls do not get their rich messages evaluated
    • Rice Module:
      KRAD
    • KAI Review Status:
      Not Required
    • KTI Review Status:
      Not Required

      Description

      Was doing some testing with the kitchen sink (first page) selecting values for one of the checkbox groups and radio groups. After save, the values do not remain selected. I am not sure if this is a problem with the controls or somehow the values are getting cleared out in the code.

        Activity

        Hide
        Jerry Neal (Inactive) added a comment -

        Brian,

        Would you take a look at this one right away? I think this is a big problem if the values are getting lost when using these controls. The fix should be made on trunk (2.0).

        thanks,
        Jerry

        Show
        Jerry Neal (Inactive) added a comment - Brian, Would you take a look at this one right away? I think this is a big problem if the values are getting lost when using these controls. The fix should be made on trunk (2.0). thanks, Jerry
        Hide
        Brian Smith (Inactive) added a comment -

        Problem is two fold:
        1. Checkbox groups must be backed by a List<String> (I think List<Boolean> might work too). This was easily corrected and solved the problem locally.
        2. Radios work fine in Firefox - however they are having some kind of rendering issue in Chrome. I cannot figure out the root cause the radios that are supposed to be checked do indeed have the checked="true" property when they are rendered so it is not a saving issue, they just do not appear selected in Chrome, no idea why!!

        Show
        Brian Smith (Inactive) added a comment - Problem is two fold: 1. Checkbox groups must be backed by a List<String> (I think List<Boolean> might work too). This was easily corrected and solved the problem locally. 2. Radios work fine in Firefox - however they are having some kind of rendering issue in Chrome. I cannot figure out the root cause the radios that are supposed to be checked do indeed have the checked="true" property when they are rendered so it is not a saving issue, they just do not appear selected in Chrome, no idea why!!
        Hide
        Jerry Neal (Inactive) added a comment -

        Brian,

        Is there anything we will be able to do on this for rc4?

        Jerry

        Show
        Jerry Neal (Inactive) added a comment - Brian, Is there anything we will be able to do on this for rc4? Jerry
        Hide
        Jerry Neal (Inactive) added a comment -

        I think this is going to take some more research time if there is anything we can do about it. Might just have to wait for Chrome to update.

        Show
        Jerry Neal (Inactive) added a comment - I think this is going to take some more research time if there is anything we can do about it. Might just have to wait for Chrome to update.
        Hide
        Jessica Coltrin (Inactive) added a comment -

        moving m4 criticals and blockers to rc1

        Show
        Jessica Coltrin (Inactive) added a comment - moving m4 criticals and blockers to rc1
        Hide
        Brian Smith (Inactive) added a comment - - edited

        This seems to be fixed in the latest chrome versions

        Show
        Brian Smith (Inactive) added a comment - - edited This seems to be fixed in the latest chrome versions

          People

          • Assignee:
            Brian Smith (Inactive)
            Reporter:
            Jerry Neal (Inactive)
          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            0 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved:

              Structure Helper Panel